28 Kasım 2015 Cumartesi

AşKader

Merhabalar herkese..

Çikolatalı sürpriz yumurtaları neredeyse herkes bilir değil mi?
Hani içinden çeşit çeşit oyuncaklar çıkan.
Bazı aşkları bu küçük sürpriz yumurtalara benzetiyorum ben. Bir bakmışsın hazır bütün bir parça oyuncak; bir bakmışsın bir sürü parçası olan birleştirilmesi gereken bir oyuncak.
Bazı insanlar aşkı bütün halinde yaşarlar tıpkı o bütün oyuncaklardaki gibi yani pek fazla detaya girmeden karışıklığa yol açmadan. Genel olarak bu uyumlu insanların yaşadığı aşktır. Diğerleri ise onlarca parçadan oluşan oyuncaklar gibidir. Bunlar da yapılışını bilmezler kılavuzu okumaları gerekmektedir. En uyumsuz ilişkileri yaşayan çiftlerdir. Hem birbirlerini anlamazlar hem sürekli uyuşmazlıklar içindedirler. Daimi bir yardıma ihtiyaçları olur ve yine de istedikleri gibi gitmez her şey ve tıpkı o parçalar gibi dağılırlar. Öte yandan üçüncü bir grup var ki işte o en özelidir.
Onlar 3-5 parça değil sanki milyonlarca parçadan oluşurlar fakat her bir parça birbiriyle o kadar mükemmel örtüşür ki kıskanılacak derece de hem de. Hiç bir yardıma gerek kalmadan birbirlerini tamamlarlar. Bedenleri ruhları alışkanlıkları esprileri yaptıkları her şey senkronizedir . Mükemmel bir birliktelik içerisindedirler.
(   Sürpriz yumurta benzetmesinin baya bir dışına çıktığımızı farketmişsinizdir çaktırmayın :)   )

Her aşk mükemmel olacak diye bir kural yok şu hayatta. Fakat her aşkta her an her şey mümkün olabilir.. Önemli olan ne istediğimizi bilmek te değil. Onu gerçekten istiyor muyuz yoksa olsa da olur olmasa da olur mu diyoruz içimizden ?
Gerçekten istiyorsa bir insanın şu dünyada yapamayacağı şey yoktur. İstenilen şey yaşanılan gerçeklikte daha önce farklı insanlar tarafından yapılmış ise hiç bir insan için "o bunu yapamaz" diyemeyiz. Her birey farklı bir dünya barındırır içinde. Her bi dünyanın sevgi anlayışı farklı olabilir. İki uyumlu dünyayı farklı yollarla da olsa bir araya getirebilirse insan işte o zaman "gerçek aşk"ı tadacaktır muhakkak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder